Мариновани пуешки бутчета
Marinated Turkey Drumsticks
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Мариновани пуешки бутчета

Мариновани пуешки бутчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9695k1119k
Мариновани пуешки бутчета1 / 2
21/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции2
"Е няма такава вкусотия - крехки мариновани бутчета, изпечени до съвършенство"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 2 броя бутчета
  • За марината
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • сос табаско - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • бульон - 1/2 кубче пилешки
  • захар - 2 с.л., може и мед
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата и разбъркайте много добре.

С така приготвената марината намажете обилно пуешките бутчета, сложете ги в съд и ги покрийте. Оставете да се мариноват на хладно за няколко часа.

След това ги прехвърлете в намазнена тава, покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пекат в загряна на 200 градуса фурна за около 1 час.

След това махнете фолиото и доизпечете до пълна готовност, като на 2-3 пъти ги намазвате отново обилно с марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: