gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирани чери домати

Консервирани чери домати

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Консервирани чери домати
Снимка: Зорица
1 / 3
01/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Лесно и бързо ще консервирате чери доматки за зимата, запазвайки неповторимия им вкус и аромат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За два малки буркани с вместимост по 400 г ви трябват около 1 кг чери домати.

На дъното на всеки буркан слагам по 1 к.л. сол, по една нарязана на филийки скилидка чесън и няколко зрънца черен пипер.

Чери доматките се измиват и се слагат в малки буркани с винт, като леко се притискат, за да се съберат повече в буркана. Може да добавите малко магданоз, риган или босилек по ваш вкус.

За да запазя вкуса и аромата на домашните чери доматчета, предпочетох да ги консервирам без билки. При следващо консервиране може би ще сложа и малко пресни билки.

Заливат се с малко вода - около 150 мл на буркан и се затягат капачките. Слагат се в съд с вода, на дъното на който се сложили памучна кърпа.

Водата трябва да облива бурканите поне два пръста над капачките. Стерилизират се за 10 минути след завирането на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: