Ориз Басмати с кашу и кедрови ядки

01/02/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8454923174
"Ароматен, екзотичен и с вкус, който пленява "
Приготвяне15 мин.
Готвене26 мин.
Общо41 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 109
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Маслото и зехтинът се загряват на умерен огън и в тях се запържват морковът и целината, нарязани на кубчета.

2. Щом зеленчуците омекнат се изсипва 150 г кашу и малко сол и се бърка докато започне да добива лек златист загар. Тогава се слагат и кедровите ядки и зеленият лук и се готви още минута-две.

3. Добавя се оризът и се бърка още минутка, след което се налива зеленчуковият бульон - топъл.

Слагат се подправките и огънят се намалява с една-две степени. Оставя се да къкри около 15 минути или докато течността се абсорбира от ориза.

Добре е да опитате и ако е все още твърд да добавите много малко водичка. Този ориз не трябва да набъбва прекалено и зрънцата трябва да стоят отделени, а не слепнали.

4. Отстранява се от огъня и по желание се ръсват още от подправките, за да се доовкуси по ваше предпочитание и се захлупва с капак за 4-5 минутки преди да се сервира.

Подходящо е за предястие или основно.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар