Любими ореховки

Любими ореховки

02/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции25
"Ореховки, любими на всички, които са ги опитали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите ядки се смилат не много ситно. Към тях се прибавят захарта и брашното. Разбъркват се добре да се размесят сухите съставки.

Добавят се яйцата и се разбърква с лъжица докато се образува гъста лепкава смес. В тавата на фурната се поставя хартия за печене и се подмазва леко с олио.

Взема се с лъжица от сместа и се поставя върху хартията. Оформят се кръгчета с диаметър около 5 см. и дебелина около 0.5 см.

Пекат се при 160-170 градуса около 20 минути. Не трябва да порозовяват, а да се извадят от фурната докато са още леко мекички.

След като изстинат те малко се стягат. Ако се препекат ореховките стават много твърди.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: