Сочни кюфтенца на скара с кашкавал и чушка
Sočne ćuftice na roštilju sa kačkavaljem i paprikom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кюфтета»Сочни кюфтенца на скара с кашкавал и чушка

Сочни кюфтенца на скара с кашкавал и чушка

Сочни кюфтенца на скара с кашкавал и чушка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
03/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Палете скарата, че тези сочни кюфтенца трябва веднага да бъдат опитани и задължително да бъдат изядени"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • праз - 1 стрък /бялата част/
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • марината - 2 - 3 с.л. от кисели краставички
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцето и го прибавете към каймата. Добавете ситно нарязаните праз и чушка.

Настържете кашкавала и го прибавете към каймата. Полейте с маринатата от киселите краставички. Овкусете с млян черен пипер.

Омесете каймата до готовност. Оставете я за около час-два, за да се спои и да си поеме от ароматите.

Оформете малки кюфтенца.

Загрейте скарата до пълна готовност и изпечете кюфтенцата от двете страни до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: