Бързи милинки с масло и сирене за закуска

03/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф880498208
"Ако още малко се забавите, няма да остане нищо за вас, толкова са неустоими тези милинки "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 809
  • Преглеждания за месеца416
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и разтопете маслото поотделно.

В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте сухата смес. В чаша добавете прясната мая и захарта, прибавете 3 с.л. от затопленото мляко и ги разтворете. Сипете разтворената мая в единия ъгъл на купата с брашно и разбъркайте на кашичка, поставете купата на топло за 10 минути да се активира маята.

След това добавете 1 с.л. от разтопеното масло и останалото прясно мляко при непрекъснато бъркане докато може, а после с ръце оформете много меко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и поставете на топло (за целта ползвам фурната загрята на 50 градуса), там втасва почти тройно за 30 минути.

Намаслете тава с незалепващо покритие с диаметър – 24 см. Започнете да късате и оформяте топчета колкото голям орех от втасалото тесто. Овалвайте топчетата в разтопеното масло и ги подреждайте в тавата едно до друго, от средата в кръг докъдето стигне тестото. Поръсете с натрошеното сирене и включете фурната на 180 градуса.

Отделно разбийте яйцето с вилица, добавете прясното мляко, натрошеното сирене и царевичното брашно, разбъркайте на кашичка и залейте милинките със сместа.
Поставете тавата в нагрятата фурна и печете за около 40 минути.

Чудни и бързи милинки с невероятен вкус на масло!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар