Кафяв ориз със свинско и гъби

04/02/2018
"Искахме свинското да стане още по-неустоимо, затова го гарнирахме с гъби и кафяв ориз "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо576
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кафяв ориз - 250 г
  • вода - 500 мл
  • хималайска сол
  • свинско месо - 500 г за готвене
  • праз - 2 стръка /бялата част/
  • печурки - 350 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • див лук - перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза и го сложете в подходящ съд за варене. Залейте го с водата, добавете 2 с.л. зехтин и го сложете да се свари до пълна готовност.

В края на готвенето /оризът трябва да е омекнал/, овкусете с хималайска сол и щипка индийско орехче.

Почистете праза и гъбите и ги нарежете на подходящи парчета.

Сложете ги в тава за печене и добавете свинските късчета. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Поръсете със зехтин и изпечете до златист загар, като разбърквате от време на време.

Сервирайте кафявия ориз, гарниран с печени свински късчета, праз и гъби.

Декорирайте с перца от див лук.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар