Руло от агнешко бутче

Руло от агнешко бутче1 / 2
07/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме дреболиите и ги нарязваме на ситно. Обезкостяваме бутчето и го оформяме като лост.

В 2/3 от мазнината задушаваме нарязания на ситно зелен лук. Прибавяме дреболиите и продължаваме да задушаваме под похлупак на умерен огън.

След това слагаме нарязаните на ситно магданоз и джоджен и махаме съда от огъня.

Когато се поохлади, разстиламе пълнежа върху листа от бутчето. Навиваме на руло и стягаме с дебел конец. Намазваме рулото с маслото, поръсваме с червения и черния пипер и слагаме в тавичка.

Наливаме виното и толкова топла вода, колкото е необходимо течността да стигне 2/3 от височината на рулото.

Завиваме отгоре тавичката с фолио и печем в умерена фурна 2 часа. След това махаме фолиото и печем до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: