Клин с манголд и овче сирене

04/02/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29713719611
"Не можем да ви обясним с думи за каква вкусотия става дума - трябва да опитате сами "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за баница - 2 бр. листа
  • мазнина - (олио, краве масло) по избор за подмазване на тигана и на изпечения вече клин
  • за плънката
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • манголд - 6 - 7 големи листа
  • яйца - 2 бр.
  • овче сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред подготвяме плънката за клина. В купа слагаме сварения ориз и яйцата. Разбъркваме добре.

Измиваме листата манголд и отстраняваме средната жилка заедно с дръжките.

Накъсваме ги на едри парчета и добавяме при оризово- яйчената смес. Натрошаваме сиренето. Разбъркваме хубаво сместа.

В подмазан с мазнина тиган с незалепващо покритие разстиламе единия лист от кори за баница, така че краищата му да излизат извън тигана. Разстиламе плънката равномерно.

Прибираме краищата на листа и отгоре покриваме с другия лист. Неговите краища пък подпъхваме отдолу, така че да не излезе плънката при печенето.

Слагаме тигана на умерено силно загрят котлон. Ако ви е много силен котлона, намалете, защото корите прегарят бързо и клинът няма да може да се изпече отвътре!

Когато се зачерви от долната страна с помощта на капак или голяма чиния обръщаме клина и го връщаме отново в тигана за да се изпече и от другата страна.

Сервирайте клина топъл с кисело мляко по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар