Плато от мини пици и мини пици калцоне

05/02/2018
Диана Андрова
отДиана АндроваПомощник Готвач14210231
"Как да не си пожелаеш поне още един стомах, за да можеш да опиташ от всички мини пици и мини пици калцоне "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото брашното го пресява и смесвам с маята и солта. Правя кладенче и в него изсипвам 600 мл хладка вода и зехтина. Омесвам меко тесто. Ако има нужда, добавям още малко вода или брашно. Меся, докато престане да лепне. Слагам в купа, намазана със зехтин, да втаса на стайна температура за около 1 час или докато се удвои обемът.

Фурната загрявам предварително до 300˚ С. Пицата става най-вкусна, ако се изпече върху керамична плоча, например голям сач или плитка тава. Сачът или плитката тава се поставя в студената фурна, за да се загрее постепенно до 300 градуса.

Половината от тестото разточвам върху фолио или хартия за печене. От него с помощта на ринг оформям кръгчета (мини пици). Намазвам всяка една мини пица с доматено пюре, слагам подправките - пресования чесън и ригана и поръсвам с пармезан или кашкавал. На всяка мини пица слагам по една зелена маслина и леко ги поръсвам със малко зехтин.

Леко набрашнявам нагорещения сач и редя в него мини пиците. Пека за 5-6 мин, докато хванат хрупкава коричка и пармезанът или кашкавалът се разтопят.

За мини пиците калцоне от останалата половина тесто разточвам тънък кръг тесто. В тиган накъсвам гъбите, добавям нарязан чесън и бучка масло. Разбърквам. Овкусявам със сол и пипер и накъсана мащерка. Накрая добавям спанак, изчаквам леко да се свие и добавям доматения сос. Дръпвам от огъня.

От тестото изрязвам средно големи кръгове (имайте предвид, че ще ги свием на две и трябва да са два пъти по-големи от тези на мини пиците). Слагам пълнежа по средата на кръговете (може да накъсате и малко моцарела, ще се получи страхотно), изтеглям тестото, за да го затворя. Притискам.

С пръсти и прехвърляне правя хубав борд на пицата (важно е да е добре затворена - в противен случай при печене ще изтече част от плънката).

Изпечете пиците по същия начин както и мини пиците.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар