Неделни кашкавалки

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
1889952336715
Неделни кашкавалки
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
05/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции6
"Не само за неделята, но за всеки ден от седмицата - вкусни кашкавалки за цялото семейство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се гаси в киселото мляко и се добавя към пресято брашно заедно с белтъка от яйцето. Полученото тесто се оставя да престои за 2-3 часа в хладилник.

Разделя се на 3 топки, а всяка топка - на още 4 части. Във всяка част се поставя плънка от смесените кашкавал, сирене и меко масло.

Намесва се отново във формата на топка, така че плънката да смеси с тестото.

Кашкавалките се редят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Преди да се поставят във фурната, се намазват с жълтък, разбит с 1 с.л. вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: