Патладжанен разкош

05/02/2018
"Ако искате да разберете как завърши кулинарния романс между патладжана и моцарелата, вижте продължението на сериала Патладжанен разкош "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 084
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дебели колела. Ако са от горчивия сорт, ги посолете и ги оставете за 30 минути, след което ги изплакнете и подсушете.

Изпържете патладжаните до златист цвят и ги извадете върху кухненска хартия.

В същата мазнина запържете до омекване нарязания на ситно лук. Добавете каймата, щипка черен пипер и щипка сол. Бъркайки запържете каймата, докато стане на трохи.

С решетъчна лъжица извадете сместа в купа.

Обелете доматите и ги нарежете на много ситно. В друг съд загрейте малко мазнина. Сложете нарязания чесън и след секунда прибавете нарязаните домати. Овкусете със сух босилек и щипка сол. Оставете да къкри до изпаряване на водата.

Прехвърлете доматения сос в тавичка. Наредете колелца от патладжаните. Върху всеки патладжан поставете от каймата. Отгоре отново поставете патладжан.

Сложете по едно парче моцарела и отново кръгче патладжан. Всяка получена куличка покрийте с друго парче моцарела.

Изпечете ястието в загрята фурна на 180 градуса до запичане на моцарелата.

Сервирайте с пресен босилек.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

del_toro
del_toro
08.02.2018 22:21
Хубава рецепта, стана много вкусно...
0
0
Невена Блажева Иванова
Поздравления,Ели! Изглежда неустоимо вкусно!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв