gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Алтернативно книгоиздаване

Торта Алтернативно книгоиздаване

Торта Алтернативно книгоиздаване1 / 2
08/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се брашното с ванилията и накрая лимоновата кора. Изпича се в правоъгълна форма на 175 градуса.

Приготвя се сироп, като се смесят водата със захарта и ванилията и се оставят да заврат. След това се добавя ликьора. Покрива се и се оставя до пълно изстиване.

Кремът се приготвя, като сметаната се разбива и се добавя към маскарпонето и кондензираното мляко. Разрежете пандишпан на две по хоризонтала.

Сиропирайте първия пласт, намажете с 1/2 от крема. Добавете нарязани на филийки ягоди, поръсете ги с пудра захар за подсушаване. Продължете по същия начин с втория пласт, без да слагате ягоди.

Разтопете тънък лист фондан и изрежете лист във формата на отворена книга, положете го върху крема. Оформете и шнурчето за отбелязване на страниците, поръсете го с какао и го завийте като за мартеница.

Надписът оставете за последно, използвайте пудра захар и нарязани плодове, за да маркирате евентуални грешки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: