gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена Торта»Медена торта с два вида крем

Медена торта с два вида крем

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8528k2k7k9
Медена торта с два вида крем
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
06/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Празникът ще бъде още по-специален, когато е почетен с медена торта с два вида крем"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 4 с.л.
  • прясно мляко - 50 мл.
  • олио - 6 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 700 г
  • орехи - смлени
  • черен шоколад
  • За двата вида крем
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • захар - 1 к.ч.
  • краве масло - 125 г
  • кондензирано мляко - 360 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Към тях се прибавят медът, млякото, содата и олиото.

Купата с продуктите се слага да се вари на водна баня, като се бърка непрекъснато и до като се получи карамелен цвят.

След като изстине сместа, на порции се прибавя брашно. Замесва се меко, нелепнещо тесто. Тестото се разделя на пет или шест топки.

Всяка топка се разточва на тънка кора с диаметър в зависимост от използваната тава. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 5-7 минути всяка.

Получават се твърди бисквитени блатове.

За първият крем се разбиват внимателно маскарпонето, заквасена сметана и захарта.

За вторият крем се разбиват кондензираното мляко и омекналото краве масло.

Тортата се сглобява, като се слага първият блат, намазва се с първия крем, после блат, намазва се вторият крем и така се редуват блат и крем. Накрая се завършва с крем.

Отгоре тортата се поръсва със смлени орехи и настърган шоколад. Оставя се да престои най-малко едно денонощие в хладилник, за да омекнат блатовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: