gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домашно Русенско варено

Домашно Русенско варено

Домашно Русенско варено
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
07/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
3
"Не посягайте към консервите в магазина, пригответе Домашно Русенско варено, каквото не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • кайма - 2 кг
  • подправка за кайма
  • черен пипер
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата трябва да е напълно размразена.

Овкусете с подправки по желание за кайма и добавете черен пипер млян. Ако е необходимо, овкусете със сол.

Омесете до хомогенност.

Напълнете подходящи буркани със сместа, като оставите около един-два пръста празно място до гърлото на буркана.

Затворете плътно с капачки.

Варете 2 часа след завирането на водата.

Бурканите охладете с капачките надолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: