Телешко с патладжани в буркани

07/02/2018
Диана Андрова
отДиана АндроваПомощник Готвач14310231
"Колкото и буркани с тази вкусотия да сложите, няма да ви стигнат - пристрастяващо вкусни "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните ги обелвам тънко и нарязвам на ивици - около 1 см дебели. Слагам ги в купа и заливам със студена вода за 30 мин, за да си пуснат горчивия вкус.

Измивам и почиствам чушките от семките. Подреждам ги върху тава и ги изпичам цели във фурната на най-високото ниво, до реотана. Обръщам ги, когато се запекат от едната страна, за да се изпекат равномерно. Похлупвам ги в тенджера, за да омекнат, след което ги обелвам.

Почиствам телешкото месо и го нарязвам на фини жулиени. Слагам го в тенджера под налягане, добавям ситно нарязаните глава лук и скилидки чесън, поръсвам с червен и черен пипер и струйка зехтин, добавям нарязаните на ситно и почистени печени чушки, доматите или доматеното пюре, наливам малко водичка и готвя под налягане 30 минути.

Патладжаните, които са си пуснали горчивия вкус, ги измивам във студена вода и подсушавам (иначе при пържене ще пръска олио). В загрято олио ги изпържвам от двете страни до полуготовност (не трябва да се пържат като патладжани с доматен сос).

Изпържените патладжани, ги изтръсквам от мазнината и ги редя в купа, в която ги овкусявам с канела, кориандър и кимион. В измит и добре подсушен буркан редя ивиците патладжан по края на буркана, за да се получи в средата на буркана легълце, в което се поставя сготвеното телешко, поръсвам със магданоз телешкото и затварям буркана.

Стерилизирам бурканите 20-25 мин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар