Ябълков сладкиш с канела и карамелен сос

12/02/2018
preslava2391
отpreslava2391Чирак3084
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяте кондензираното мляко, както е в консервата, в тенджера под налягане и варите около 1 час, ако нямате такава тенджера, може да използвате и обикновена (варенето продължава 2-3 часа в такъв случай).

Преди да отворите консервата, задължително течността вътре трябва да е изстинала. Разбивате яйцата със захарта и ванилията, добавяте маслото, разтопено преди това.

Пресявате брашното, смесвате го с бакпулвера и добавяте на етапи към яйчената смес. Разбърквате хубаво.

Обелвате ябълките и ги настъргвате на едро. Добавяте и тях към кексовото тесто заедно с канелата и бъркате, докато получите еднородна смес.

Изсипвате сместа в малка тавичка, намазана с мазнина и поръсена с брашно, и поставяте в загрята на 180 градуса фурна и печете.

Готовият сладкиш заливате с получения вече карамелен сос от кондензираното мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар