gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с турски кори

Баница с турски кори

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5645k3k3k5
Баница с турски кори
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
07/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Само на нас ли ни се струва, че с турски кори баницата става по-вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето, добавете яйцата и содата. Разбъркайте всичко.

Разтопете маслото и към него прибавете олиото.

Вземете една кора и я намажете обилно със смесените масло и олио.

След това сложете 1/3 от сместа със сиренето като се стараете да е равномерно.

Корите, които ползвам, са доста големи и са три на брой, затова разделям сместа на три.

Навийте на руло и поставете в добре подмазана тава, като почнете от средата.

Така продължете и с останалите кори.

Накрая намажете с останалото масло навитата баница и я залейте с газираната вода.

Оставете за десет минути да поеме течността и печете в загрята фурна на 200 градуса с вентилатор на най-ниското ниво за около 40 минути.

Вкусът си заслужава.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: