Фаршировани яйца с шпроти

09/02/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф78324924743
"Предястие за шампиони, което ви препоръчваме да поднесете с най-хубавото вино, което имате "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 028
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • шпроти - 1 малка консерва пушени в растителна мазнина (около 8 бр.)
  • майонеза - 2 с.л.
  • зелен лук - няколко пера
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - няколко капки на вкус
  • копър - няколко пресни стръкчета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват в подсолена вода, в която сме добавили и една супена лъжица оцет за около, 10 -12 минути.

Изплакват се със студена вода и се оставят, докато изстинат в нея, за по-лесно обелване.

Твърдо сварените яйца се обелват и разрязват по дължина.

Жълтъците се прехвърлят в купа заедно с майонезата и нарязания на ситно зелен лук.

Шпротите се почистват от опашките, наситняват се и се добавят към жълтъците. Добавят се към сместа и 2 с.л. от растителната мазнина от консервата.

Всичко се разбърква с вилица, добавя се на вкус черен пипер, лимонов сок и сол, ако е необходимо.

С получената плънка с помощта на лъжичка или шприц се пълнят белтъците.

Яйцата се сервират, украсени с листенца пресен копър.

Поднасят се като предястие за аперитива.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар