Козунак в хлебопекарна

21/02/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач404400963
"Страхотен козунак в хлебопекарна може да направи всеки, стига да има точната рецепта "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 304
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса.

Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се замесва меко и нелепнещо тесто.

Замесеното тесто се поставя в намазнена и покрита купа и се оставя да втаса няколко часа.

След това тестото се разделя на две части, правят се дълги фитили и се сплита, поставя се в съда на хлебопекарната /леко намазнен/.

Оставя се да втаса окончателно. Когато втаса се намазва с разбит белтък, поръсва с кристална захар и се включва на програма печене - 1 час на слаба коричка и ако има нужда още 30 минути на средна коричка, проверява се с дървено шишче дали е готово, по него не трябва да има залепнало тесто. След като е вече изпечен може да се покрие с кърпа.

* Хубаво е всички продукти да са със стайна температура.

* Продуктите хубаво се разбиват с тел, преди да се смесят с втасалата мая.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар