Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Домашни тортелини с бекон и синьо сирене

Домашни тортелини с бекон и синьо сирене

Домашни тортелини с бекон и синьо сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Да приготвиш толкова ароматни тортелини е истинско изкуство, което вие лесно ще овладеете"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • плънка
  • бекон - 2 ленти
  • синьо сирене - 30 г
  • за соса
  • масло - 1 ч.л.
  • готварска сметана - 150 г
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • белтък - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в купа, добавя се щипка сол и олио. Прибавят се яйцата и всичко се разбърква с вилица на топка тесто, което после се замесва.

Покрива се с кърпа и оставяме да почине 15 минути. Разточва се тънка кора, ако имате машина за паста, разточете с нея. С чашка 8 см се изрязват кръгчета.

В купа смесваме нарязан ситно бекон и синьото сирене. В едната половина се поставя малко плънка, краищата се намазват с белтък и с другата половина се затваря и притиска с пръсти.

После двата края се залепват и горната част се обръща, да се оформи тортелина.

Загрява се вода с малко сол и малка бучка масло. Варим пастата за 5-8 минути и се изваждат с решетка. В тиган се разтопява масло, добавя се готварска сметана, поръсваме с черен пипер и опитваме на вкус.

Сипва се настърган кашкавал и 4 с.л. от водата, в която се е варила пастата, до нужната гъстота.

Готви се на слаб огън, като непрекъснато се разбърква.

Сервираме тортелините в чиния с кашкаваления сос и поръсваме щипка черен пипер и стрък магданоз.

Много вкусно се получи.

Домашните тортелини с бекон и синьо сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: