Сусамени питчици

10/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф850488307
"Всяко добро дете заслужава да опита от тези вкусни сусамени питчици и всяка добра майка трябва да си запише рецептата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 017
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете солта в него, разбъркайте и оформете кладенче.

В половината от топлото млякото, разтворете захарта и маята, добавете 1 с.л. брашно. Разбъркайте и поставете на топло да се активира (шупне) маята.

В кладенчето добавете меда и разтопеното, топло (да не е горещо) масло, топлото мляко и активираната мая. Замесете не много меко тесто.

Покрийте тестото със стреч фолио и оставете на топло за 30 минути.

В тенджера кипнете водата, заедно със солта и содата. От тестото оформете еднакви по големина, гладки топчета. Всяко топче пуснете в заврялата вода за 30 секунди и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене и поръсена със сусам.

Подредените топчета (на разстояние едно от друго) отново поръсете със сусам и им направете разрези с остър нож на 2 или 3 места. Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете (без втасване) до готовност, като проверявате за нея с дървена клечка.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много апетитни питки Мария! Страхотна рецепта която скоро ще приготвя. :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв