Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пържено свинско месо в буркани

Пържено свинско месо в буркани

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
200 мин.
Порции
15
"С пърженото свинско месо в буркани може да се спокойни, че винаги ще имате идея за вкусна гозба за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 5 кг (плешка, бут, изрезки)
  • свинска мас - 1 литър
  • черен пипер - 1 пакетче, на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е месото да е от домашно прасе, вкусът е различен. Но който няма, може да приготви рецептата от купено месо.

Нарежете месото на средно големи парчета, сипете маста в голяма тава или тенджера и започнете да запържвате месото.

Ако не си пусне много собствен сос, сипете малко вода, пържете и разбърквайте на моменти. Към края поръсете със солта, за да се овкуси и когато остане на мазнина, изключете.

В малки или големи буркани поръсете по няколко зърна черен пипер и напълнете с месото.

Най-отгоре оставете по малко място, за да сипете по няколко лъжици от мазнината, която се образува от пърженето на свинското.

Затворете с капачки и варете около 2 часа. Много подходяща рецепта за директна консумация или за гответе с различни сезонни зеленчуци.

Пърженото свинско месо в буркани е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка: