Кюфтенца в италиански доматен сос

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
188
2k
697
837
1
12/02/2018
"Има ли по-вкусни кюфтенца от италианските оставяме на вас да прецените "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 760
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе първо кюфтенцата. Нарежете лука и чушката съвсем на ситно, към галетата прибавете прясното мляко. Омесете каймата с галетата, лука и чушката, прибавете яйцето. Подправете с пипера, чубрицата, ригана босилека и пресния магданоз.

От сместа оформете кюфтета като топчета, като в средата сложете кубче пушен кашкавал. Оставете в хладилник, докато приготвите соса.

За соса загрейте зехтина, запържете чесъна, добавете брашното и пипера, леко запържете, добавете и консервираните домати с босилек. Оставете да поври 15 мин и ако се сгъсти, разредете с бульон.

В подходяща тава подредете кюфтенцата и запечете до полуготовност във фурната/около 25 мин/. Извадете залейте с доматения сос и допечете отново - до готовност.

Поднесете кюфтенцата със соса, със ситно нарязан маградоз и стръкчета босилек.

Удобна дървена мелничка за черен пипер
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна дървена мелничка за черен пипер
10.00 лв.
Виж ››

Практична и удобна дървена мелничка с метален механизъм за смилане на пипера

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар