Заек по градинарски
Zec na baštovanski način

Заек по градинарски

Yana G.Yana G.
Готвач
1786132468593
Заек по градинарски
Снимка: Yana G.
1 / 4
13/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Крехко заешко месце и най-свежите зеленчуци - какво повече трябва, за да наречем едно ястие перфектно"

Необходими Продукти

  • заек - 1/2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр. /едри/
  • печурки - 350 г гъби
  • моркови - 2 едри
  • праз - 2 бр.
  • лук - 1 глава /едра/
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и се реже на малки порции. Подсушаваме месото и го осоляваме. В подходяща купа слагаме брашното, добавяме чубрицата и разбъркваме.

Овалваме добре парчетата месо и в тиган с малко загрято олио ги запържваме до златисто. След това ги оставяме настрани.

Режем морковите, праза и главата лук на кръгчета. Тях също ги запържваме, може направо в същата мазнина от месото. Като омекнат зеленчуците, ги вадим и също ги оставяме настрани.

Гъбите се почистват, измиват се и се режат на едри кубчета. Също запържваме до омекване.

Картофите си режем на дълги ивички. Магданоза режем на ситно.

В дълбока тавичка започваме да подреждаме, като на дъното слагаме картофите. Посоляваме ги, поръсваме с половината нарязан магданоз и разбъркваме.

Върху тях изсипваме готовите гъби, а след това зеленчуците. Поръсваме с останалия магданоз. Най-отгоре подреждаме парчетата заешко месо.

Зашиваме с водата и доматения сос. Завиваме с фолио и слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса за час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: