Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем и добавете на тънки струйки разтопеното масло и портокаловия сок, като не спирате да разбивате.
Пресейте брашното със бакпулвера и ванилията и го добавете към сместа на части заедно с галетата, разбърквайки с дървена или силиконова лъжица.
Готовата смес сипете в намаслена и набрашнена тавичка или форма за кекс (кръгла, диаметър 24-25 см). Може да ползвате и хартия за печене.
Поръсете със 4 с.л. кокосови стърготини и поставете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
Малко преди да изтече времето за печене, си пригответе кувертюра, като загреете маслото, водата и портокаловия сок на умерен огън. Сложете и захарта и бъркайте до разтапяне на захарта и завиране. По желание може да оставите да поври, докато се сгъсти лекичко, или да го оставите по- рядко, защото така или иначе сладкишът ще поеме течността и ще стане по-влажен, което също е чудесно.
Готовият блат извадете от фурната и намажете със сладкото - то може да бъде със цели парченца плод или мляно. Разпределете кокосовия кувертюр равномерно върху прасковите и мушнете за още 5 -6 минути във фурната, на която предварително сте вдигнали температурата на 200 градуса и долният реотан е изключен.
Напълно готовият сладкиш охладете и извадете от формата. Ако не сте ползвали хартия за печене, внимавайте да не се начупи, защото е много крехък и нежен. Поръсете със пудра захар по желание и украсете по ваш вкус.
Да ви е сладко!