Свински хапки с бира и лук (Лесно мезе за вино)
Svinjski zalogaji sa pivom i lukom (Jednostavno meze uz vino)
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свински хапки с бира и лук (Лесно мезе за вино)

Свински хапки с бира и лук (Лесно мезе за вино)

Свински хапки с бира и лук (Лесно мезе за вино)
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
13/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Мезето вече го уточнихме, остава само да се разберем кой ще носи виното"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г без кост
  • лук - 4 глави големи
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • пушен червен пипер - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз
  • чубрица
  • розмарин
  • вегета - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки. Загрява се олио в тиган, запържва се месото до златисто и изваждаме в чиния.

В същата мазнина се сипва почистен и нарязан на полумесеци лук и запържваме, докато омекне.

Добавя се месото, прибавяме и подправките, сипва се бирата и бульонът, разтворен в гореща вода.

Разбърква се, оставяме на тих огън да се готви, докато изври почти течността и месото е готово.

Поднасяме порция месо, поръсена с нарязан магданоз и чаша червено вино.

Уникално вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: