Напукани Валентинки

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6637k4k5k5
Напукани Валентинки
Снимка: Росица Петрова
1 / 8
14/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
50 бр.
"И запомнете, Валентинките може да са напукани, но не бива да разбивате сърцето на човек, който ви обича"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с разбиването на яйцата. Прибавете захарта и разбъркайте на пухкав крем.

След това добавете олиото, ванилията, бакпулвера, какаото и червената боя.

До тук може да бъркате с миксер.

След това започнете да добавяте брашното като вече бъркате с лъжица.

Накрая сложете и смлените орехи. Получава се доста гъсто тесто.

Поставете го в хладилника за поне 30 минути.

От охладеното тесто оформете топчета с големината на орех, които веднага овалвате е пудра захар.

Нареждаме ги в тава, застлана с хартия за печене на разстояние, защото се надуват доста.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 12 минути.

От тази смес излязоха 50 броя.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: