gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Френски сладкиш

Френски сладкиш

Френски сладкиш1 / 2
16/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци.

Ябълките се обелват и настъргват. Прибавят се втората чашка захар, сокът от 1/2 лимон и канелата.

В тавичка, намазана с масло, се поставя пласт от оризовата смес. Отгоре се нанася ябълковият пласт. Редуват се до изчерпване на продуктите, като се завършва с оризов пласт.

Най-отгоре се разпръскват парченца от останалото половин пакетче масло.

Пече се в предварително загрята умерена фурна. Останалите 2 белтъка се разбиват на сняг със захар на вкус и се разстилат върху сладкиша. Оставя се във фурната да се запече.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: