Френски козунак
Francuski uskršnji kolač
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Френски козунак

Френски козунак

Френски козунак
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
21/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Едно от бижутата на Френската кухня - невероятен френски козунак с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.

Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя се на топло да втаса.

Бриошите се правят, като от тестото се подготвят по две топчета едното по-голямо, едното по-малко.

Намазват се с жълтък, оставят се да втасат, отново се намазват, поръсват се с орехи. Пекат се в затоплена до 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: