Телешко с грах, картофи и моркови в гювеч

16/02/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517865
"Фокус - мокус и вадите от фурната гювеч, пълен с най-вкусното телешко на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 317
  • Преглеждания за месеца393
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на по-големи парчета. Запечатваме от всички страни в сгорещеното олио.

Вадим месото и поставяме нарязания лук заедно с моркова, нарязан на колелца.

Оставяме да се задушат зеленчуците за 2-3 минути и добавяме червения пипер.

Всичко това поставяме в гювеча, наливаме гореща вода и прибавяме скилидките чесън.

Поставяме гювеча във фурната и оставяме, докато месото е почти готово.

Вадим и добавяме граха и картофите, които предварително сме обелили и нарязали на по-големи кубчета.

Връщаме във фурната за около 15-25 минути.

Разтваряме брашното с малко студена вода и добавяме към къкрещото телешко с грах и картофи.

Оставяме така още малко и премахваме.

Сервираме в чинии поръсено с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар