Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бананов кейк със стафиди и шоколад

Бананов кейк със стафиди и шоколад

Бананов кейк със стафиди и шоколад
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Нещо сладичко, което да поднесете с кафето"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • банани - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1/2 п. (5 г)
  • лимонова кора
  • стафиди - 100 г
  • ром - 2 с.л.
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и киселото мляко.

Разбъркайте и добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера.

Разбъркайте до хомогенност.

Прибавете настърганата лимонова кора и нарязаните на парченца банани.

Полейте стафидите с рома и след като омекнат, добавете и тях. Настържете лимонова кора и я сложете в сместа.

Разбъркайте и изсипете сместа в подходяща форма, която предварително сте застлали с домакинска хартия.

Изпечете в предварително загрята фурна до 200 градуса, като проверите готовността на кекса с дървено шишче.

Банановият кейк със стафиди и шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Няма олио в продуктите
05.09.2024 15:19
Анонимен
Анонимен
В продуктите не сте написали олио
16.11.2022 09:27