Зелени хлебчета от семена

16/02/2018
Ирена Христова
отИрена ХристоваЧирак472756
"Хлебчета, които непременно трябва да опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • слънчогледови семки - 1 и 1/2 с.л. сурови
  • ленено брашно - 1 с.л или ленено семе
  • брашно от елда - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка хлебна
  • хималайска сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато приготвате сместа, включете фурната на 200 градуса за да загрее.

На блендер или машинка за смилане на кафе смелете слънчогледовите семки. Ако използвате ленено семе, го смелете и него.

Смесете всички сухи съставки - получените брашна от семена, брашното от елда, сол и сода. Разбъркайте и добавете яйцето. Разбъркайте добре.

В 2 формички за мъфини сложете хартиени кошнички и разпределете сместа. Трябва да се падне по 1 и 1/2 с.л. смес. Намалете фурната на 150 градуса и печете за 15 мин.

От посочените съставки се получават 2 хлебчета. Спокойно можете да увеличите съставките на 3 яйца, с.л. слънчогледови семки, 3 с.л. ленено брашно/семе, 1 с.л. брашно.

Интересното при тези хлебчета е, че след като разчупите, ще видите зелена вътрешност.

Това се дължи на слънчогледовите семки.

Неверояно вкусни, лесни, интересни :)подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар