Начин на приготвяне
Правим млечната смес. В купа слагаме крема сиренето, ванилията и пудрата захар. С миксер разбъркваме добре. Взимаме ягодите, изрязваме ги отгоре и с малка кафена лъжичка ги издълбаваме да стане дупка, която запълваме със млечната смес.
В друга купа сипваме готовата смес за палачинки, брашното, какаото, захарта, солта, прясното мляко и яйцата. Разбъркваме всички продукти заедно.
Тестото трябва да стане като за бухти.
В дълбок съд загряваме повечко мазнина да се покрие цялата ягода, подходяща за пържене.
Потапяме ягодите в тестената смес хубаво цялата, да се покрие с тесто, и потапяме в мазнината.
Пържим до получаване на хубава топчица.