Качамак със сирене и бекон

18/02/2018
"Качамак за шампиони "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 798
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 200 г
  • вода - 600 - 700 г
  • сирене - 200 г
  • бекон - 4 - 5 лентички
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата със солта вода се сипва постепенно царевичното брашно, като непрекъснато се бърка с дървена лъжица. Най-добре става с точилка. Бърка се непрекъснато, докато започнат да излизат мехурчета и да се разпукват.

Когато се свари, се сваля от котлона. В незалепващ тиган се запичат леко парчетата бекон, след което се режат на малки парчета.

Беконът и 3/4 от натрошеното сирене се прибавят към качамака.

Олиото се сгрява и се църва червеният пипер върху качамака. Разбърква се и отгоре се прибавя останалото сирене. Може да пробвате дали ви е достатъчно солен и да си прибавите сол или сирене.

А водата е според това как го харесвате, като гъста кашичка или "на лъжици".

А може да си го ядете и сладък - с петмез, така, както са го яли бабите ни, или с някакво сладко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар