gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми по македонски

Сарми по македонски

Сарми по македонски
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"Ех, тези македонски сармички колко са вкусни - бързо си запишете рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният зелен лук се задушава в част от маслото и малко вода заедно с почистения, измит и отцеден ориз, агнешката кайма, смлени черен пипер, ситно нарязания магданоз и сол на вкус.

Лозовите листа се попарват с вряща вода, подсолена. Във всеки лист се поставя по 1 с.л. от сместа, увиват се малки сармички.

Наредени плътно в гювеч, залети с топла вода и част от мазнината и похлупени плътно, те се варят на слаб огън.

При сервиране сармите се поливат с разбитото кисело мляко и останалото масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: