Испански сладкиш Quesada

20/02/2018
"Дали испанските сладкиши са толкова страстни, колкото испанците или само така ни се струва "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 555
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, захарта, киселото мляко, настърганата кора от един лимон и разтопеното масло.

Объркайте брашното с бакпулвера и постепенно го прибавете към сместа, като не спирате да разбивате.

Накрая добавете прясното мляко и разбийте до еднородна смес.

Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Печете на 170 градуса около 60 минути или до суха клечка. Ако е необходимо, по време на печенето покрийте с фолио.

Готовия сладкиш оставете за 10 минути в изключена и отворена фурна.

Извадете и след като изстине, напълно го обърнете. Намажете със сладко по ваш избор.

Забележка: Сладкишът може да се консумира поръсен с пудра захар, намазан с мед или без никакви добавки!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар