Ямайско люто пиле (Jerk chicken)

20/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваПомощник Готвач55
"Вадете бирата, защото днес сме на Ямайско люто пиле "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг (бутчета или гърди)
  • индийско орехче - 1/2 бр.
  • канела - 1 бр. пръчка
  • кориандър - 1 с.л. зърна
  • карамфил - 1 с.л. зърна
  • люта чушка - 6 бр. семенца
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • кафява захар - 100 г
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • сок от лайм - 1/2 ч.ч. прясно изстискан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите подправки на зърна се смилат в кафемелачка или в мощен процесор (кухненски робот).

Чесънът и лукът се смилат заедно със захарта, сока от лайм (прясно изцеден) и соевия сос.

Смесват се всички продукти за маринатата и се потапя пилето в нея.

Прибира се в хладилник, за да престои поне два часа, може и цяла вечер.

Пече се върху хартия за печене 35 минути в предварително загрята фурна, след което се доизпича на грил.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар