Нутела чийзкейк

Нутела чийзкейк
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Неустоимо шоколадово изкушение, скрито в хладилника"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г
  • масло - 100 г
  • нутела - 400 г (или подобен крем шоколад)
  • крема сирене - 500 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са достатъчни за форма с диаметър 20 см.

Бисквитите се смилат много добре с блендер или се пресоват, след което се смесват с маслото и пудрата захар. Сместа за основата на чийзкейка не трябва да прилича на теста, а по-скоро на мокър пясък. Тя се разпределя по дъното на съда, след което с чаша или лъжица се изравнява и заглажда.

Покрива се с фолио и се прибира в хладилника, докато се приготвя кремът.

Нутелата или друг кремообразен шоколад се смесват с крема сиренето и се разбиват с миксер до получаването на хомогенна смес.

Тя се разпределя върху бисквитеното тесто. Готовият чийзкейк се прибира поне за 4-5 часа в хладилник, най-добре за цяла нощ.

Да ви е вкусно!

Източник: Magdalena Dimitrova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: