Ароматно свинско с гъбен сос

21/02/2018
Елена Петрова
отЕлена ПетроваЧирак3114
"Има ли гладни?"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо832
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински врат - 600 г
  • картофи - 1.5 кг
  • масло - 50 г
  • сухи манатарки - 5 - 6 резенчета
  • заквасена сметана - 100 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и месото се запържват с малко черен пипер и сол. В отделен съд се разтопява маслото и към него се прибавят сметаната и гъбите, запържват се за 5-6 минути.

В съд с капак (йенско стъкло) се нарязват на едро картофите и към тях се прибавят останалите неща.

Пече се на 200 градуса за около 40 минутиподобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар