Пикантна свинска кавърма с бира на тиган

21/02/2018
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Как да спечелиш сърцето на мъжа в три лесни стъпки - 1. приготвяш му пикантна свинска кавърма с бира на тиган и правиш две стъпки, за да я сложиш на масата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински врат - 250 гр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • гъби, печурки - 3 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • бира - 2/ 3 ч. ч.
  • соев сос - 3 - 4 с. л.
  • олио - 2 с. л.
  • майорана
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на продълговати къси парчета, лукът на едро, гъбите на шайби, чушките на широки дълги ленти, чесънът се накълцва на по-едро.

Прави се маринатата от соевия сос, олиото, майораната, солта, черният и лютият пипер са на вкус. Към нея се добавят нарязаните продукти и се разбъркват добре. Престояват в маринатата около 2-3 часа.

В тиган с незалепващо покритие се загрява много малко олио. Към него се прибавят маринованите продукти заедно с маринатата и около 5-6 минути се запържват.

Добавя се бирата. Захлупват се с капак и се задушават до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар