Домашен пелин

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
206
1k
305
620
4
Домашен пелин1 / 3
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви10 мин.
Общо30 мин.
Порции100

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пелинът е характерен със своята горчивост, сладост и аромат. Количеството захар зависи от индивидуалния вкус, като варира от 30 до 50 г или не се слага изобщо.

Захарта се разтапя във виното, а то се ароматизира с помощта на екстракт от различни билки. Това количество билки е за 100 л вино.

Билките се запарват в 1 л вряща вода, охлаждат се и се заливат с 3 л вино. Престоява 24 часа.

Полученият екстракт се прецежда през чиста кърпа и на порции се добавя в подсладеното вино.

Пелинът може да се съхранява на хладно и тъмно 2-3 месеца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: