Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите и си смесваме с мекото масло, докато се получат трохи. Изсипваме ги в съда, в който ще печем чийзкейка, и ги притискаме хубаво към дъното.
Крема сиренето, захарта и ванилията разбиваме с миксер. Към тях добавяме яйцата едно по едно, за да се получи гладък крем.
Изсипваме сместа в съда с бисквитите и заглаждаме.
Пече се на 150 градуса около 25 минути. Чийзкейкът е готов, когато краищата са се стегнали, а средата леко мърда при разклащане на съда. Ако ви се струва, че не е готов, печете още няколко минути.
След като е изпечен, намажете със кайсиевото сладко или друго по желание. Оставете да се охлади и приберете в хладилника за няколко часа.