gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Леща по Испански с Чоризо

Леща по Испански с Чоризо

Леща по Испански с Чоризо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Апетитна, леко пикантна и тооолкова вкусна, че дори не се сещаме за пържоли"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • картофи - 2 малки (или един по - голям)
  • чоризо - 200 г
  • червен пипер - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане загрейте малко олио или зехтин. Нарежете лука, морковите и чесъна на дребно. Запържете ги в тенджерата.

Обелете, измийте и нарежете картофите на кубчета. Добавете и тях. Сложете дафиновия лист, лещата и чоризото.

Изчакайте няколко минути да се запържат и сложете лъжичката червен пипер. След една минута налейте вода, колкото да покрие всичко.

Затворете тенджерата и изчакайте 10 минути, след като започне да изпуска пара.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: