Пълнено хлебче Душичка
Punjeni hlepčić Dušica
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Пълнено хлебче Душичка

Пълнено хлебче Душичка

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k2k7
Пълнено хлебче Душичка
Снимка: Марияна
1 / 3
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене28 мин.
Общо48 мин.
Порции4
"Когато душата ти иска пълнено хлебче Душичка, как можеш да кажеш не"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр. кръгъл (20 см диаметър)
  • маргарин - 2/3 ч.ч. с масло
  • сол - 2 щипки
  • риган - 2 щипки сух
  • чубрица - 2 щипки суха
  • козе сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • колбас - 130 г шпек салам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме един вкусен хляб от пекарна с коричка. Хлябът, който ползвах, е с размери около 20 см диаметър и има дебела долна и горна кора.

Режем хляба по дължина и ширина до дъното, но без да режем долната кора. Образуват се квадратчета.

Режем кашкавала, сиренето и шпек салама на дълги лентички.

В разрезите слагаме от нарязаните парченца сирене, кашкавал и салам навсякъде. С размекнатия предварително маргарин с масло мажем отгоре обилно цялото хлебче с ръка.

Поръсваме хляба със сол, чубрица и риган. В тавичка с диаметър 25 см слагаме хартия за печене, така че да е и по стените ѝ.

Отгоре завиваме хубаво с фолио.

Печем пълнения хляб в зарята на 180 градуса фурна около 20 мин. Махаме фолиото и допичаме 8 мин. Хапваме топъл.

Да ви е сладко!

Пълненото хлебче Душичка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: