Какаов сладкиш с глазура

26/02/2018
Reneta Petrova
отReneta PetrovaНовак52014
"Редно ли е първо да оближем глазурата, а после да излапаме сладкиша или да "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 887
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и добавяме олиото.

Кисело мляко шупваме със содата и добавяме.

Брашното и какаото пресяване и също разбъркваме със сместа. Ванилията също.

Слагаме да печем в загрята фурна на 180°C и печем 25-30 минути.

Проверяваме с клечка дали е готов.

След като се изпече, го вадим от фурната и оставяме да изстине.

През това време си правим глазурата. За целта разбъркваме захарта и какаото с водата и загряваме. Добавяме и маслото до пълно разтопяване.

Нарязваме студения сладкиш на ромбове и заливаме с топлата глазура.

Така по парчетата и отстрани се стича глазура и изглежда много апетитно, като се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар