Еклерите на Йоли
Jolini ekleriЭклеры

Еклерите на Йоли

Еклерите на Йоли
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции20
"Няма да намерите по-вкусни еклери от тези на Йоли, а и защо бихте търсили"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете тенджера и сложете водата, маслото, захарта и солта да заврат. Дръпнете от огъня и добавете брашното наведнъж.

Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от тенджерата и стане гладко и еластично.

Върнете на котлона, докато се получи бял пласт на дъното.

Оставете да изстине и добавете яйцата едно по едно. Бъркайте с миксер, докато сместа ги усвои.

Покрийте тавата с хартия за печене. Вземете малка лъжичка и оформете еклери, които са малки по размер.

Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса. Напълнете пожелание с домашен яйчен крем, крем Брюле или нишесте Ванилия.

Източник: Йоли

Еклерите на Йоли са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: