Крехък свински дроб

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Готвач
148355360347
Крехък свински дроб
Снимка: ЖГеоргиева
1 / 4
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Легендата разказва, че с червено вино или студена бира е още по-крехък, затова опитайте и ни кажете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният свински дроб се нарязва на филийки, които предварително се накисват в прясно мляко.

Оставете да престои 1-2 часа.

Нарязва се лукът. Задушете в половината мазнина, докато стане златист. Дробът се готви задължително под капак.

Добавят се подправки, но не и сол. Солта към него да се добавя накрая, малко преди окончателно да е готов.

Пържи се съвсем за кратко, като при разрязване трябва вътрешността му да е леко розов.

След като дробът пусне малко от своя сос, добавете виното към вкусното мезе.

Крехкият свински дроб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: