Джинджифилови сладки с мед
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Джинджифилови сладки с мед

Джинджифилови сладки с мед

Джинджифилови сладки с мед
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции35
"Ароматни вкусотийки, които приготвяме само за най-близките си приятели"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте. Прибавете олиото, меда, джинджифила, содата и канелата. Разбъркайте.

Прибавете брашното поетапно и замесете меко, нелепнещо тесто.

Увийте тестото във фолио и го оставете около час в хладилник.

Разделете тестото на топки, разточете всяка топка с помощта на точилка /с дебелина около 2 см /и изрежете сладки с желаните от вас формички. Може да оформите и топчета, с големината на орех.

Подредете сладките в тава, застлана с домакинска хартия, и изпечете в загрята фурна до 200 градуса за около 4-5 минути.

Ако прекалите с продължителността на печенето, сладките ще станат твърди.

Гарнирайте по ваше желание - с шоколад, топинг, кокосови стърготини.

Аз гарнирах с ягодов топинг.

Джинджифиловите сладки с мед са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: