Козунак с три фитила

21/02/2018
"Три фитила съм заплела и вкусен козунак съм изпекла - и ние така "
Приготвяне180 мин.
Готвене50 мин.
Общо230 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 143
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички течни съставки в хлебопекарната и половината от разтопеното масло (другата половина ще сложите по време на месене). Отгоре сложете сухите, натрошете маята и пуснете на програма месене и втасване.

Изчакайте хлебопекарната хубаво да омеси тестото и започнете да добавяте по малко от останалото разтопено масло. Оставете да втаса и тестото да утрои обема си.

С готовото тесто може да постъпите по два начина:

1. Ако бързате и нямате време, вадите тестото, плетете, втасва и печете.

2. Пускате още веднъж хлебопекарната за още 1.5 часа на месене и втасване.

Готовото втасало тесто разделете на три части и всяка част на още три. С ръце раздърпвате тестото на правоъгълник, мажете с масло, ръсите със стафиди, които сте изцедили предварително от рома и завивате на фитил. Така постъпвате с още две парчета от тестото.

От готовите три фитила плетете плитка. Готовия козунак поставете в намазнена тавичка. Ще получите три козунака с по три фитила.

Оставете да втасат за 60 минути. Намажете отгоре с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Поръсете с кристална захар и печете на умерено силна фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар